EDWIN GLOUDEMANS

Commercieel Manager VARO Energy

“De shop activiteiten van onze tankstations vertrouwen wij toe aan KLIK Exploitaties”

VARO is groot leverancier van hoogwaardige brandstoffen voor diverse industrieën in Noordwest-Europa. Ze produceren en leveren transportbrandstoffen, zware stookolie, brandstof voor verwarming en biobrandstoffen. Jaarlijkse omzet: 14 miljard euro. Ook bezit VARO een 200-tal tankstations, bekend onder de merknamen: Argos, Amigo en Brandoil. De shopactiviteiten van deze stations besteedt VARO graag uit aan ervaren retailers. En dan komt KLIK Exploitaties in beeld.

In 2017 zijn VARO Energy en KLIK Exploitaties een samenwerking aangegaan. KLIK is sindsdien verantwoordelijk voor het beheer van 12 shops en het personeel. Edwin Gloudemans, commercieel Manager bij VARO Energy vertelt: “In 2017 nam VARO Energy het tankstationmerk Brandoil over en het zusterbedrijf Amigo, partijen waar wij al jaren brandstof aan leverden. We kozen ervoor de shops niet zelf te runnen. Retail is niet onze core business. Daar moet je een hele eigen organisatie voor bouwen en is een branche op zichzelf.”

Versterkend vermogen

“De shops zijn een verlengstuk van ons tankstations. Het biedt een aangename bestemming en shopbeleving voor de gast. Daarin is KLIK onderscheidend in concept en assortiment. Dat doet onze business alleen maar goed. Als partners kijken we altijd samen de toekomst in. Vooruitstrevend, of dat nu gaat over de ontwikkeling van innovatieve brandstoffen of lucratieve foodservice. Wij versterken elkaar.”

Korte lijnen

“De keuze voor KLIK Exploitaties is gebaseerd op het feit dat KLIK een solide backoffice heeft. Financieel en boekhoudkundig is alles goed op de rit. Een bedrijf met hele korte lijnen, een ‘hard werken’- mentaliteit, met een open structuur en cultuur. Dat spreekt ons erg aan. Ook op persoonlijk vlak is de samenwerking fijn. Jappie, Jack, Ronnie en ik kunnen altijd goed met elkaar om de tafel om constructief te praten over uitdagingen en kansen. En zelfs een gevoel van kameraadschap.”